söndag 8 januari 2012

Min mans födelsedag!

Min man önskade sig petit chouxer på sin födelsedag istället för tårta. Jag gjorde både runda och avlånga. enligt receptet skulle man inte ha vaniljkräm, men jag gjorde lite och fyllde båda de runda och avlånga med vaniljkräm och grädde. Det blev väldigt populärt.

PETIT CHOUX

3 dl
vatten
100 g
120 g
3 st

Fyllning

3 dl
1 msk
2 msk
cointreau, ev.

jordgubbar, ev. färska, eller andra bär

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt. Vispa i mjöl och vispa tills smeten släpper bottnen.
2. Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget.
3. Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.
4. Spritsa ut petits-chouxer på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills petits-chouxerna känns lätta och luftiga. Låt dem svalna på galler.
6. Skär ett lock på varje petitschoux
och fyll dem strax före serveringen med vispad grädde smaksatt med socker och Cointreau. Garnera med jordgubbar eller andra bär.


Så här såg de ut i ugnen



Ute ur ugnen



Färdigdekorerade och fyllda
Det blev en hit.........


2 kommentarer:

  1. Oj, oj, oj vad gott det ser ut! För att inte tala om hur proffsigt det se ut! Kram
    Monica

    SvaraRadera
  2. De var hur goda som helst! Som alltid när ni är i farten :) Kram!

    SvaraRadera