Boeuf Bourgignon
1 kilo högrev, märgpipa
6 hg rökt sidfläsk
1 morot
1 gul lök
0,5 flaska rödvin
1 msk tomatpuré
2 hg champingoner
12 små lökar
1 msk vetemjöl
salt
peppar
3 vitlöksklyftor
0,5 msk timjan
1 lagerblad
Så här gör du:
1. Skär köttet i småbitar, ca 2 cm stora, skär sidfläsket i strimlor, skär löken och moroten ganska smått.
2. Bryn köttet i olja i en stekpanna. sätt det sedan åt sidan.
3. Fräs det strimlade sidfläsket i en tjockbottnad gryta. fräs grönsakerna i fettet. Blandakött/grönsaker.
Pudra över vetemjöl. Blanda omkring så att mjölet fördelar sig jämt.
4. Tillsätt tomatpuré, timjan, lagerblad, salt, svartpeppar. Häll på vinet och pressa i vitlökklyftorna.
5. Koka upp, låt det puttra i ca 2 timmar.
6. Under tiden: skala löken och tvätta champingonerna. Bryn champ. lägg dem åt sidan.
7. Bryn löken. Salta o peppra, in i ugnen i 30 min, i 175 graders värme.
8. En halvtimme innan grytan är klar slå i champingonerna och löken. Koka ihop
Lycka till och smaklig måltid
Vad vore en underbar middag utan dessa vackra tulpaner.
Denna gryta låter super god.
SvaraRaderaHa en fin söndag.
Kram mamma C
Den grytan ska jag prova ...
SvaraRaderaTjing