lördag 22 januari 2011

Boeuf Bourgignon och tulpaner

Boeuf Bourgignon
1 kilo högrev, märgpipa
6 hg rökt sidfläsk                                                               
1 morot
1 gul lök
0,5 flaska rödvin
1 msk tomatpuré
2 hg champingoner
12 små lökar
1 msk vetemjöl
salt
peppar
3 vitlöksklyftor
0,5 msk timjan
1 lagerblad

Så här gör du:

1. Skär köttet i småbitar, ca 2 cm stora, skär sidfläsket i strimlor, skär löken och moroten ganska smått.
2. Bryn köttet i olja i en stekpanna. sätt det sedan åt sidan.
3. Fräs det strimlade sidfläsket i en tjockbottnad gryta. fräs grönsakerna i fettet. Blandakött/grönsaker.  
Pudra över vetemjöl. Blanda omkring så att mjölet fördelar sig jämt.
4. Tillsätt tomatpuré, timjan, lagerblad, salt, svartpeppar. Häll på vinet och pressa i vitlökklyftorna.
5. Koka upp, låt det puttra i ca 2 timmar.
6. Under tiden: skala löken och tvätta champingonerna. Bryn champ. lägg dem åt sidan.
7. Bryn löken. Salta o peppra, in i ugnen i 30 min, i 175 graders värme.
8. En halvtimme innan grytan är klar slå i champingonerna och löken. Koka ihop

Lycka till och smaklig måltid


Vad vore en underbar middag utan dessa vackra tulpaner.


2 kommentarer:

  1. Denna gryta låter super god.
    Ha en fin söndag.
    Kram mamma C

    SvaraRadera
  2. Den grytan ska jag prova ...
    Tjing

    SvaraRadera